Tuesday, December 20, 2011

Terima Kasih Ya ALLAH....

Assalamualaikum...


Terasa lama benar diri ini tak meng update blog usang kesayanganku... Alhamdulillah, siapa sangka perjalanan yg begitu berliku mampu aku tempuhi dengan penuh sabar dan menerima dgn hati terbuka.. Allah tidak akan mensia-siakan hamba2Nya yg sentiasa menanti penuh sabar..kekecewaan yg aku alamai sebelum ini telah mengubat perit dihati tatkala aku mendapat ini... Meskipun ianya hanyalah satu permulaan tetapi bagiku ianya amat cukup bermakna

 
Begitu teruja sekali dpt memasuki bangunan ni.. Melangkah saja ke pintu utama terus ternampak tulisan korea yg sebesar2 alam tu.. wahhhh..macam ade kat Korea pulak.. Sesi temuduga berjalan dengan lancar..kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan yg terdiri dari 4 org ahli..antara soalan yang ditemuduga oleh panel tersebut ialah..

1-fungsi bahasa melayu > main hentam je aku jawab..haha
2-how to solve social problem among teenagers?  >terkulat2 nak menjawab dlm b.i

Alhamdulillah..segala berjalan dengan lancar..semoga adelah rezeki ku disana nnt..

Berita gembira yg kedua pula aku terima adalah....



Alhamdulillah... speechless when i got this letter..< pekena kene interview dulu...
Lidahku kelu seribu bahasa, tiada kata mampu ku ucap hanya melainkan bersyukur padaMu.. Ya Allah inilah 'hadiah' berkat kesabaranku.. Meskipun hanya sebuah temuduga tetapi bagiku ianya satu permulaan yg baik... Doakan diri ini beroleh kekuatan dari segi mental dan fizikal.. Kalau ada sesiape yg pernah dapat kos ni kongsi2kan lah ye maklumat yg ade..hehe

pesanan saya utk semua termasuk diri ini : belajarlah menerima dari sisi kegagalan kerana disitulah terdapatnya sebuah permulaan..DOA adalah senjata mukmin..

p/s:tak sempat nk BW..hari ni saya terjah semua ye..nantikan!!!
*org frust sbb bercinta tp ak frust sebab tgk org lain dpt sambung blaja..< dengki yg diharuskan taw..

ENTRY YG BESTT

14 ulasan:

ainol akasyah said...

wah tahniah la group AMRU ni haha skali due die kaut :)

Nur Zulaikha said...

Alhamdulillah..rezeki Allah..awk mcm mane plk?

biela bell said...

tahniah leha~~
aku yakin kau boleh.
rezeki kau pasti ada..sahabat2 sentiasa mendoakan kau berjaya...
tapi itulah.aku yakin..mgkin bidang kau bkn dlm bidang agama..tpi dlm bidang lain..ada hikmah leha..Allah dah tentukan yang terbaik buat kau leha..semoga berjaya dalam temu duga yer..buat yg terbaik..:)
kami sayang kau..kami sentiasa ada untuk kau..igt tu.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah..rezeki namanya..

ainol akasyah said...

@zulaiha , sy xply unimas..moge awk dapat antara 2 tu ..AMIN

Nur Zulaikha said...

@bell
terima kasih ats doa dn sokongan shbt2..ak syg korang

@nuyui
alhamdulillah..rezeki Allah itu luas..

Nur Zulaikha said...

@ainol akasyah
owh yeke..semoga berjaya ye....amiin

Mr. Doctor said...

Tahniah.. Moga2 dpt mngjar cta2 yg diimpikan..

anitadiana said...

Tahniah...buat yg terbaikkkkkkkkkkkkkkk...ok..

Nur Zulaikha said...

@mr.doctor
amiiiin..diharapnye begitulah

@anitadiana
tq kak..

Paris Lipton said...

weee seronoknye...moga ade rezeki disitu...adoi teringin nk p uitm s.alam. #kempunan

Wanie said...

interbiu??cuakk la..semoga berjaya ye..prepare habis2an k :)

Zul Fattah said...

wahh.. tahniah yup..

Nur Zulaikha said...

@paris lipton
hehehe..amiin..dtg jalan2 je la..hilang jgk kempunan..hehe

@wanie
thankss

@zul fattah
terima kasih..

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”