Saturday, February 18, 2012

Ombak Rindu VS Hafalan Shalat Delisa

Assalamualaikum...



Ini bukan pertandingan lawan2 ye..harap maklum....rasanya korang pun tahu kan pasal Ombak Rindu ni dan kebanyakan dah pernah tengok cite ni dan bace novel asalnya..ape pandangan korang, korang sendiri tentukan..

Banyak jugak komen2 yg positif pasal movie ni dan yg negatif juga pun ape kurangnya..masing2 punya cita rasa masing2 kan..ade org suke warna purple dan ade yg tak suke..senang cite rambut sama hitam hati lain2..

bagi diri penulis..movie ni setakat 2 bintang dari 5 bintang..kenapa???????wahhhh..ramai pulak yang dok serang aku lepas ni..tidakkk..mcm saya cakap tadi..masing2 punya pandangan masing2..kenalah terima okayhh..salah satunya movie ni agak berlainan sedikit dari novel asalnya..mungkin pengarah inginkan sesuatu yg lain kan..kita tak tahu..jgn judge macam2 kalau kita takdak bukti..keduaa..hmmm..biarlah rahsia ye..hehehe..kita kasi tutup cerita ni ek..

----end-----

Okayh..sape yg dah pernah tgk hafalan shalat Delisa..kalau kat rumah yg ade astro tu maybe tahu la pasal cerita ni..tapi yg takde astro??? (macam aku la) tengok kat internet je lah..nak pergi panggung amatlah TAK SUKA..huhuhu..itupun sekali je sebab nak tengok Nur Kasih..kan takde kat astro first..

mula2 dapat taw pasal cite ni dari kawan sekolah..die yg suggest suruh tengok cite ni..dann....siyes..tidak mengecewakan...saya bagi 4/5...kenapa????? kalau nk tahu kenelah tengok..hehehe


tapi yang sedihnya cerita ni dah kene remove dari astro..huhuhu..sape yg ade astro first boleh la try langgan..ade lagi kot...










p/s : berapa bnyk cerita yg boleh membuatkan kita insaf dan sedar akan hikmah disebalik yg terjadi?????kualiti atau kuantiti atau nak syok je?

18 ulasan:

Si BuDaK KaChAk said...

xtgk lg la....tu la...rmai kate cite ni bes...nk try cr la...

thnx sbb review skit...

=)

Cahaya Hidup said...

CH belum sempat tgok citer HSD tu tp dh kena remove ler pulak.... ramai cakap citer tu best.....huhuhuhu

Si BuDaK KaChAk said...

p/s; "same2....takde la beso mane pun..huhuhu" >tak kire...nk terima kasih gk...huhuh

=)

Si BuDaK KaChAk said...

p/s:yeke???ape name skola tu??

biela bell said...

aku tak tengok lagi la hafalan solat delisa tu..cm tak best tgok sorg2..huhu

[PCL] said...

belum tengok lg la...

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh tgk tp lau ombk tu,mmg xbesh! rugi beli cd.

ilovekampungku said...

cerita ombak rindu x sehebat dalam novelnyer..entah la kenapa....tapi cerita hafalan shalat delisa mmg best walaupun nampak kekurangan effect dari segi gambar....but, cerita tu mmg bnyak maksud tersirat

Yumida said...

dua2 citer tu lom tgk lg..tgk iklan lam tv cam bez jer citer indon tu...

Si BuDaK KaChAk said...

da update da...hehehe

H.J said...

dua dua aku tak tengok...haha

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Nur Zulaikha..

Anty singgah malam intai-intai..
Tenkiu sudi follow blog anty yang santai2 jek tuh..

Nak review kedua2 cerita ni agak susah, sebab anty baca novel Dan kesan nya lebih mendalam dgn membaca.. Setuju x dgn anty? Sbb Nur Zulaikha pun baca novel tu kan?

Si BuDaK KaChAk said...

jgn mara ye...hehehe...

=P

dyabunga said...

thanks sudi follow blog dya..
dya tak ada astro..xdpt nk tgk citer tu..:(

Zul Fattah said...

pernah dngar tp x pernah tengok la.. kena cari ni.

Nur Zulaikha said...

@si budak kachak
try la
same2..^_^

@cahaya hidup
mmg best pun..kalo ade kesempatan tgklah ye..

@biella bell
ajak la teman..ngeee

@pcl
kene tgk..hehe

@nuyui
huhu..kte tgk kt astro first

@ilovekampungku
bnyk sgt pengajran g blh kita ambil pun ye..

@yumida
tgk la ye..pastinya best..hehe

@sibudak kachak
ok..nnt dtg ek

@H.J
ajak la sape2 tman g tgk..hehe..tgk kat tenet pun blh..

@deru ombak
waalaikumsalam..
tq kembali..setuju sgt dgn akk..x dpt disngkal lagi..lagi berbaloi beli buku kot..huhuh

@si budak kachak
x marah pun..geram je..haha

@dyabunga
same2..alahai..x dpt nak nolong..huhuh

@zl fattah

cari lah ye..x rugi..

Si BuDaK KaChAk said...

xbaik geram2...nnt cepat tua...hehehe

9n0L4 said...

belum berkesempatan lagi nak tengok cite ni. kne carik ni. ;)

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”