Monday, April 15, 2013

Kau hadirkan dia di saat aku memerlukan

Assalamualaikum...


Lame sangat rasanya aku menyepikan diri dalam dunia blog ni.. kekangan masa katekan..cewahhh

tempoh seminggu ni memang penyiksaan bagi aku di kolej..terdera dan di dera.. siap ade yang kata "pagi jadi nurse, malam jadi askar"

..hahahaha..serius aku rase geli hati dan nak guling2 dengan statement tu..ni semua pasal sukan la..aku masuk kawad..ok fine..penat sangat..tambah2 bila shift pagi..kene masuk wad pukul 7am sampai 2pm..7pm sampai 10pm ade latihan kawad..mawu tak kene varicose vein cenggini..na'uzubillah..mulutttt..jahat*

serius..penat sangat..tapi demi sukan..aku gagahkan jugak..tu yang aku kata didera dan terdera..huhuhuhuhu.,mase ni pulak la tibe2 mental aku tak dapat berfungsi seperti biasa..aku mula rindukan sahabat2  aku kat KISAS..kat UiTM..rohani aku kosong..kosong kosong.. (sila ikut melodi najwa latif)
Aku rase down, lemah semangat, putus asa.macam2 la..mujurlah dengan iman  yang senipis kulit bawang ni aku dapat kekuatan untuk aku call mak aku, call sahabat aku untuk kuatkan semangat, kalau tak mawu keluar berita tergempar esoknya "seorang pelajar bunuh diri akibat tekanan" perghh..hottt kot..tp nak buat ape kan..BERDOSA!

Ya...pilihan ni aku yang buat sendiri..aku yang nak masuk sini..so aku kene hadapi semua bende ni..jadikan pengalaman yang lepas untuk tingkatkan kualiti hidup aku..mungkin aku dah dibiasakan dengan bi'ah yang elok..jadi bila bi'ah tu takde aku rasa janggal,seperti ade sesuatu yang hilang..thats why aku tak tenang.. Aku selalu pesan pada diri aku sendiri.. 
"Ade hikmah masuk sini.."

kat kolej ni memang sangat sangat sangat sangat berbeza..bukan aku nak buruk2 kan or bangga2 kan tempat lain..mane2 pun same cume mestilah ade perbezaan di setiap institusi tu kan..kat sini hiburannya terlalu kuat...setiap event mesti ade tarian/dance or joget2..dah la ambik lagu gangnam style..memang nak kene jahanam dengan aku la..anti giler aku dengan lagu tu..sorila PSY..aku terpaksa pangkah kau..

tak salah nak berhibur tapi perlu kene pada tempatnya...malam tu memang aku nangis je..sepanjang solat tu aku tak henti2 nangis..mujur housemate semua tak nampak..aku mohon sangat supaya diberi kekuatan..dan ditakdirkan jari aku ni mendail nombor sahabat yang sangat akrab semenjak aku masuk sekolah menengah..dari dialah aku luahkan segala-galanya..terima kasih Farhana.. Terima kasih Allah kerana mengirimkan aku seorang sahabat yang sentiasa memahami aku..banyak nasihat yang aku dapat dari dia..

aku bukan tak nak cerita dekat mak ayah aku.kalau aku cerita mesti diorang risau punye..so lebih baik aku cari alternatif lain..aku tak nak diorang rungsing pikir pasal aku..aku call mak aku pun bile perasaan aku dah reda..so time tu aku boleh berfikir secara waras ^_^ takde la mengarut2..

memang sangat rindukan bi'ah solehah yang ade kat KISAS..takkan sama, never and ever dengan tempat2 lain...disitu jugalah hikmah Allah yang tersembunyi~



p/s: aku rase lega sekarang sebab dapat luahkan dekat sini..terima kasih!!

3 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama yui tak berkawad..hihi.

biela bell said...

be strong ye leha..

kiera'sakura said...

sabar byk2 ye. mungkin itu ujian nak buat awak jadi makin kuat :)

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”