Friday, August 23, 2013

Miss Doctor

Assalamualaikum..


Lame dah rasenye tak menaip dalam ni..berhabuk, bersawang, bersepah ape lagi yang ber ber semua tu la..kecuali bersih..haha..sebab blog aku ni takde sampah nak sapu..so opkos la sentiasa bersih kan..ceittt..perasan...

Entry kali ni simple saje..just nak bagitahu yang sekarang ni aku sedang praktikal di hospital melaka untuk semester 3..ehemm..senior2..hehe

sem ni agak mencabar sedikit dalam melakukan prosedure yang dikehendaki. Blood transfusion, insert ryles tube, memandikan bayi, banyak lagi lah..

Actually dah terbabas dari tajuk sebenar ni..3 hari yang lepas, rutin yang dilakukan seperti biasa. Ambil observation patient dari katil ke katil. aku ambik tekanan darah guna cara manual..yang gune stetoskop dengan kotak panjang tu (kalau kat klinik2 ade lagi kot).. 


sampai je kat sorang uncle ni aku cakap la "uncle, saya mau check tekanan darah ye"..uncle tu pun bangun dan duduk kat katil.."aiyoo doktor sulah datang mau check".. Errrr..musykil sekejap..aku rase aku tak pakai coat yang selalu doktor pakai tu..maybe sebab die tengok aku pegang stetoskop kot.. Alahaiii..nak jadi doktor tak kesampaian jadi jururawat pun ok hape ^___^


p/s : hari ni ni wad sangat busy -_-

4 ulasan:

Zul Fattah said...

fuhh.. InsyaAllah, lpas ni doa pakcik itu akan makbul..

محمد رازيق said...

salam. apa khabar? ingat lagi tak? hehe. semoga semuanya lancar.

kiera'sakura said...

Hihi amin kn aje. Cakap tue kn doa ;)

Sya_Merpati Putih 88 said...

mana tau kan lepas nie kamu dapat peluang sambung study jadi doktor ke...tak mustahil...

apa2 pun semoga sukses semasa praktikal..:)

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”