Monday, June 25, 2012

ANTARA DUA

Assalamualaikum.....

ade macam lirik lagi antara dua yang Farah AF tu nyanyi tak?hehehe antara dua la sangat kan..actually memang sekarang ni hati sedang berperang untuk membuat pilihan.. Pilihan ape?calon suami??owh tidak..tidak...tidak..belum sampai masa lagi okayh...

N.Z ade pergi temuduga S.P.A (suruhanjaya perkhidmatan awam) masa 27.4.2012 hari tu..latihan separa perubatan a.k.a nurse...dan TAK SANGKA temuduga tu berjaya dan N.Z dah pun dapat tawaran tu...

 Mase tu N.Z tengah belajar jurusan sains pengurusan pembinaan dekat Uitm Shah Alam.. Berbelah bagi jugak lah mase tu..yelahh..sayang plak..baru masuk sem satu..banyak pengalaman dapat kat sane..alam mahasiswa katekan..dan sebenarnya tak sangka dapat jugak tawaran tu sebab mase temuduga tu secara jujurnya N.Z tak menjawab soalan yg ditanya oleh pihak penemuduga tu...

penemuduga : berapa lama latihan yang awak akan terima nanti?
N.Z              : 6 bulan kot..
penemuduga: (dgn wajah terkejut) awk ingat 6 bulan tu cukup ke nak melatih seorang jururawat dalam mengendalikan pesakit?
N.Z              : tak
penemuduga: habis tu?awak tak buat research tentang jawata yang awk pohon ni?
N.Z              : tak..saya dpt tahu pun mak saya call cakap saya dapat temuduga s.p.a..mase tu sy kat uitm..so balik tu terus pergi..
penemuduga: apa warna baju untuk nurse?
N.Z             : biru dengan putih..
penemuduga: biru untuk ape dan putih untuk ape?
N.Z              : tak tahu..
penemuduga :macam mane awk ni..sepatutnya awk kene cari maklumat semua tu sebab awk yg pohon jawatan ni..siapa menteri kesihatan?
N.Z             : Yang berhormat datuk sri Liow Tiong Lai (yg ni je yg betul..hahaha)
penemuduga: kalau awk dpt jawatan ni awk nak berhenti uitm ke?
N.Z              : saya berhenti kot...
penemuduga : kenapa?
N.Z              : kerja nurse ni mulia sebab tolong orang..
(mase tu macam2 lagi yg disoal..tak habis2 plak entry ni kalau nk cite sume)

Mase tu memang pasrah sangat la..dan takde la berharap sgt..kalau dapat ALHAMDULILLAH....dan tak sangka dpt...huhuhuh..(sujud syukur)

Hari jumaat mak call bgtaw yg N.Z dapat tawaran tu..puas jugak la mak bg cadangan dan nasihat tentang pemilihan tu..mase tu pun ragu2..sayang jugak dgn Uitm ni walaupun pada mulanya hanya Tuhan je yang tahu..rugi pulak kalau tolak s.p.a

Lepastu N.Z buat la solat istikharah...hmmm..takde mimpi ape2 cume ade seorg shbt kate tak semestinya mimpi je kadang2 pandangan dari orang sekeliling pun boleh jadi..nmpknya pandangan sekeliling N.Z macam suruh N.Z pergi s.p.a..peluang kerja kan..dah menjamin mase depan..walaupun ianya baru latihan lagi tapi bila dah habis die akan terus diserap masuk di bawah kementerian kesihatan malaysia..kos yg N.Z ambik ni pun belum tentu dapat kerja bila dah graduate nantu..sayang tu..ijazah..huhuhu..dengan keadaan sekarang yg susah nk dapat kerja kan..

Akhirnya keputusan telah pun dibuat..Ya Allah Kau permudahkanlah urusanku..


p/s:sedih sgt waktu2 terakhir di UItm..seronok dapat kenal shbt2 kat sane dan macam2 pengalamn dapat..mungkin jua ini adalah nikmat yg Allah kurniakan buat sementara untuk N.Z rasai pengalaman di alam universiti..universiti is the best part in student life~

p/s : kenangan pashmina pemberian AP236 ^_^

5 ulasan:

profmie said...

tahniah...rezeki jgn ditolak..bukn seng nk dpt kerja dgn gov..

jom dtg blog sy klu sudi..hehee

Anonymous said...

miss you..... akk doakan ika berjaya dgn ape yg ika ceburi.... luv u so much... _akk ap236_

Princess Feyqa said...

tahniah! hehe


*yup ada :) tapi biasa2 je tau xtau cantik umur ke x huhu nanti bagi alamat ok
studentum91@yahoo.com

fatin shamira said...

skrang sy dlm situasi awk. lg bbrapa mggu nk stay uitm. nak tolak syg. tp syg juga nk tinggalkn UiTM.

fatin shamira said...

skrang sy dlm situasi awk. lg bbrapa mggu nk stay uitm. nak tolak syg. tp syg juga nk tinggalkn UiTM.

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”