Thursday, August 4, 2011

Coretan hatiku

Assalamualaikum w.b.t


sEtiap manusia akan diberikan ujian olehNya mengikut kadar kemampuan masing-masing. Allah takkan memberati hamba-hambanya dengan ujian yang tidak termampu untuk dipikul oleh hambanya. Allah itu Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Menjelang Ramadhan baru2 niE, anak buah(anak saudara) asyik meragam je, tak tahu la kenapa.. Nak suruh dia bercakap, tak tahu cakap. Dia nie ade penyakit CP..klik sini...
Makan nasi x nak,minum pun lagi la x nak.. Duduk dlm buaian jer.. Sape tak risau, walaupun aku hanya makciknya tapi akulah yg menjaganya.. Walaupun dia macam tu tapi dia cukup menghiburkan.. Dengar dia ketawa pun boleh buat aku tenang even aku adE masalah masE tu.. Dia memang seorang insan yg istimewa.. Segala masalah yang aku hadapi, aku ceritakan pada dia walaupun dia x paham apa2 dan x boleh nak balas kata2 aku tu...

Hari isnin dan selasa kami pergi hospital Columbia Asia, ye la takut2 ade jangkitan kuman sebab doktor kata kanak2 macam dia memang senang nak kena jangkitan kuman..Siap pergi jumpa doktor pakar lagi. Lepas tu doktor suruh ambil sample air kencing dia.. Ya Allah mcm mne nak ambil,dia pakai pampers... Dua hari telah pun berlalu namun sample tersebut masih belum berjaya di ambil sehinggalah pada suatu petang.

Aku merasakan ini adalah ikhtiar yg terakhir utk ambil sample tersebut. Aku cume membantu kakak aku mengendalikan misi tersebut. Kami letak plastik bawah buaian dan membiarkan dia tidak berpampers...
Cubaan pertama > GAGAL -bocor
Cubaan kedua > GAGAL - air melimpah dari tempat yg sepatutnya
Cubaan ketiga > BERJAYA - Alhamdulillah...
Tanpa berlengah,sample tersebut terus di bawa ke makmal utk dikaji...

Moga tiada perkara serius yg berlaku. Aku cukup senang hati menjaga dan mengasuh dia meskipun keadaan dia yg sebegitu..Amani cepatlah sembuh~

tenang jer~ (bukan gambar sebenar)

5 ulasan:

Siti Arfah said...

Moga anak sedara awk baik2 aja hendak-Nya. :)

Cik Bell said...

dah dapat result ke ??

Nur Zulaikha said...

reply @ siti Arfah
amiiin...

reply@cik bell
belum lagi..hmmm

Bui Junaidi said...

cp tu penyakit apa yer?

Bui Junaidi said...

owh..ok2..dh bukak link baru tahu apa penyakit CP tu

bui jaga budak2 pendidikan khas dekat sekolah,belum ada jumpa yg CP lagi ni..tp dekat sekolah lain ader..kesian kan..huhu

 
“Hak Cipta Terpelihara Segenggam Tabah@ N.Z”